Raggmunk med fläsk

Skrivet 2013-11-03 Klockan 19:15:45

Är ju en fantast av Per Morbergs recept och håller på att laga mig igenom hans kokbok om husmanskost och än så länge har alla recept varit toppen.
 
4 port
 
600 g skivat rimmat fläsk
 
Raggmunk
 
800 g fast potatis
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
smör till stekning
 
  • Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekning av raggmunkarna.
  • Skala potatisarna
  • Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.
  • Fräs smör och fläskflott i en stekpanna eller plättlagg och klicka i lite smet. Beräkna ca ½ dl smet per raggmunk. bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  • Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon
 
 
(Källa: Per Morberg lagar husmanskost, foto:privat)
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen