Kycklingspett med mangoglaze
Vi har varit iväg på "Kick Off" med jobb och då fixade vi själv maten, vilket var väldigt trevligt. Fick äran att göra kvällsmaten med tre andra väldigt duktiga "kockar" och resultatet blev väldigt bra, vi fick 10 poäng av 10 möjliga :))). Vi grillade kycklingspett och till det hade vi klyftpotatis blandat med grönsaker, två grillsåser samt en god sallad. MUMS!!
4 port
4 kycklingfiléer
8 grillspett
1 msk olivolja
Glaze
1 dl mango chutney
2 msk honun
1 msk soja
1 msk sesamolja
1 tsk sambal oelek
- Skär kycklingfiléerna i strimlor. Trä upp dem på spetten. Pensla med olivolja. Stek eller grilla dem runt om tills de är genomstekta.
- Glaze: Blanda samman ingredienserna till glazen i en kastrull. Värm försiktigt. Skeda över lite glaze på kycklingspetten.
- Servera gärna tillsammans med Ugnsrostad paprika med pasta.
Vi gjorde lite annorlunda med glazen, vi marinerade kycklingbitarna i den innan vi trädde dem på spett och det blev väldigt gott.
(Källa: www.ica.se/recept, foto:Charlotte Bjertner)
Det var SKITGOTT!!!!! Ska göra detta MÅNGA gånger i sommar!!!! Kram kram