Rabarberfrallor
Receptet gäller för 16 st
Ingredienser
- 250 g rabarber i skivor
- 3 msk strösocker
- 50 g jäst
- 50 g Svenskt Smör från Arla , rumsvarmt
- 2 tsk salt
- 2 dl grovt rågmjöl
- 9 dl dinkelmjöl
Gör så här:
Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°. Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min. Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler.
(Källa: www.arla.se, foto:privat)