Rabarberfrallor

Receptet gäller för 16 st

Ingredienser

  • 250 g rabarber i skivor
  • 3 msk strösocker
  • 50 g jäst
  • 50 g Svenskt Smör från Arla , rumsvarmt
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl dinkelmjöl

Gör så här:

Koka upp rabarber, 2 ½ dl vatten och socker i en kastrull. Häll det i en bunke, låt svalna till 37°. Tillsätt jäst, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, den ska vara ganska lös. Jäs under bakduk ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 16 delar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 10 min. Grädda bröden i mitten av ugnen 12–13 min. Låt svalna på galler.

 
(Källa: www.arla.se, foto:privat)