Italienska rulader

ca 20 st
 
150 g Serrano eller Parmaskinka
2 pkt mozzarellaost á 125 g
100 g soltorkade tomater i olja
 
Pesto:
1 vitlöksklyfta
25 g riven parmesanost
1 knippe bladpersilja
½ kruka basilika
50 g pinjenötter
2 msk olja från tomatburken
½ krm salt
 
1. Skala vitlöksklyftan och riv osten. Finfördela persilja, basilika, vitlök och pinjenötter. Tillsätt parmesan, olja och salt.
 
2. Klipp bort fettkanten på skinkan och lägg dem omlott på plastfolio, ca 40x20 cm
 
3. Skär mozzarellan i tunna skivor. Lägg skivorna på ena halvan av skinkan och bred pesto över. Hacka tomaterna och sprid dem över peston.
 
4. Rulla ihop skinkan från långsida till långsida med osten längst in. Lägg plastfolion runt om och tryck ihop, låt ligga i kyl över natten. Skär i skivor innan servering.
 
 
(Källa: Allas bästa Festmat 1/2013 foto: privat)