Fläskfilé med citronmarinad

8-10 bufféportioner
 
ca 1,3 kg fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar
 
Marinad
½ citron, fint rivet skal och saft
3/4 dl rapsolja
ca 1 msk vitvinsvinäger
salt,peppar
 
Garnering
citronrasp av 1 citron
1 knippe kruspersilja
 
1. Putsa filéerna och bryn dem hela i en het panna. Kryddaväl med salt och peppar. Efterstek i 125* tills innertemperaturen är ca 68*, c 20-25 min. Låt vila i minst 20 min inlindad i folie.
 
2. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av med salt och peppar
 
3. Skär filéerna så tunt som möjligt ( gärna med den skärmaskin ) och häll över 2/3 av marinaden. Täck med plast och låt stå kallt ett par timmar.
 
4. Vid servering hälls resten av marinaden över. Garnera med citronrasp och hackad persilja.
 
 
(Källa: Allas 22/2013, foto:privat)