kycklinglasagne med tomat och mozzarella

 

Ingredienser

 

  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 10   lasagneplattor
  • 250 g mozzarella

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skala lök och morötter och skär dem i tärningar, 1x1 cm. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Strimla kycklinglårfilén. Bryn i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt lök, vitlök och morötter och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka i 10 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med salt och peppar.
  5. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning.
  6. Skiva mozzarella och lägg skivorna överst i formen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med grönsallad.