Baconlindad torskfilé med ärtpuré
Detta var riktigt supergott!!!!
4 portioner
Tillagningstid: 30 min.
- 600 g torskfilé
- 1/2 tsk salt
- 1–2 krm svartpeppar
- 1 paket (140 g) bacon
- Ärtpuré:
- 250 g djupfrysta ärter
- 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 dl klippt gräslök
- Tillbehör:
- kokta morotsstrimlor
- kokt potatis
- 1. Lägg ut fiskfiléerna. Salta och peppra dem. Linda in fiskfiléernai baconskivorna.
- 2 . Placera fisken i en ugnssäker form. Tillaga dem i 250 graders ugnsvärme cirka 10 minuter tills de fått lite färg.
- 3. Kör de tinade ärterna i mixer tillsammans med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslöken.
- 4. Hetta upp. Servera med tillbehöret.