Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ingredienser
Ingredienser
- 100 g smör
- 1/2 g saffran
- 1/2 tsk salt
- 100 g sötmandel
- 100 g vit choklad
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl torkade tranbär
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker
Så här gör du
Detta är ett recept från Buffé nr 11 2013
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ner det i smöret.
- Hacka mandel och choklad grovt. Blanda med mjöl, bakpulver och tranbär i en bunke.
- Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
- Tillsätt saffranssmöret och äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en ganska lös deg.
- Dela degen i tre delar på mjölat bakbord. Forma till rullar.
- Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt.
- Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter. Passa så att de inte bränns.
- Ta ut plåten. Sänk värmen till 75°C.
- Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma till 1 cm breda skorpor.
- Lägg skorporna, med snittytan uppåt, på plåten.
- Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt dem torka ca 1 timme.
- Förvara skorporna i lufttät burk.