Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Skrivet 2013-12-08 Klockan 17:30:28

 

Ingredienser

 Ger ca 50 skorpor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g sötmandel
  • 100 g vit choklad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker

Så här gör du

Detta är ett recept från Buffé nr 11 2013

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ner det i smöret.
  4. Hacka mandel och choklad grovt. Blanda med mjöl, bakpulver och tranbär i en bunke. 
  5. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
  6. Tillsätt saffranssmöret och äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en ganska lös deg.
  7. Dela degen i tre delar på mjölat bakbord. Forma till rullar.
  8. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt.
  9. Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter. Passa så att de inte bränns.
  10. Ta ut plåten. Sänk värmen till 75°C.
  11. Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma till 1 cm breda skorpor. 
  12. Lägg skorporna, med snittytan uppåt, på plåten. 
  13. Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt dem torka ca 1 timme.
  14. Förvara skorporna i lufttät burk.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen