Biffar med ostgömma

4 port
 
Mangosalsa
 
600 g melon
1 mango
½ dl persilja
lite mango chutney
 
Biffar
 
3 skivor formbröd
1 dl mjölk
1 ägg
400 g köttfärs
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk timjan
200 g fetaost
2 msk smör
1 pkt bacon
2 skivade tomater
 
Ugn: 200*
 
1. Biffar: Skär bort kanterna på brödet och smula det i en skål. Häll över mjölken och låt det svälla ca 10 min.
 
2. Rör ner färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Bland färsen smidig, gärna i matberedare. Forma 4 biffar.
 
3. Tärna osten och tryck ner den i biffarna. Stek biffarna ca 4 min på varje sida. Lägg på tomatskivor på biffarna. Rulla 1 eller 2 baconskivor runt varje biff. Lägg dem på ett ugnsäkert fat och ställ in i ugnen ca 15 min.
 
4. Mangosalsa: Skär frukten i bitar och blanda med persilja och mango chutney.
 
Servera biffarna med fruktsalsan.