Snabb äpplepaj
En äpplepaj som går supersnabbt att göra men blir väldigt god. Första gången jag gjorde denna var tillsammans med kollegor och barn på förskolan.
4 personer
Äpple (beroende på strl men så att du fyller en pajform)
1 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 krm vaniljsocker
80 g kylskåpskallt smör
Tillbehör:
Vaniljsås
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och dela äpplena i mindre bitar och lägg i en pajform.
3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera med glass eller lättvispad grädde.
2. Skala och dela äpplena i mindre bitar och lägg i en pajform.
3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera med glass eller lättvispad grädde.
(foto:privat)
Äppelpaj är så gott och gärna med vaniljglass eller vaniljsås till!