Gräddtårta

1 liter jordgubbar
3 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
1 pkt färdiga tårtbottnar
1½ dl hallonsylt
3 dl grädde
 
Vit chokladkräm
2 dl grädde
100 g vit choklad
 
Garnering
1 dl hyvlad mjölkchoklad
 
1. Chokladkräm: Koka upp grädden i en kastrull. Låt den vita chokladen smälta i den varma grädden. Ställ krämen i kylen ca 4 timmar.
 
2. Skiva jordgubbarna, blanda dem i en bunke tillsammans med råsocker och balsamvinäger. Rör om då och då.
 
3. Dela tårtan i tre bottnar om den inte redan är delad. Bre hallonsylten på den undre bottnen. Lägg på nästa. Vispa chokladkrämen till fast konsistens och bre ut på nästa botten. Täck med sista botten.
 
4. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan.
 
5. Lägg jordgubbarna på tårtans topp. Garnera med den hyvlade chokladen.