Zuppa di fagioli carciofini

En underbart god soppa!!
 
Lantbröd
Persilja
Purjolök
Riven ost
Tomater
Vita bönor
Vitlöksklyftor
Örtmarinerade kronärtskockor
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
 
Sätt ugnen på 250*
 
Strimla en halv purjolök. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs löken tillsammans med två vitlöksklyftor i några minuter.
 
Häll ner 2 frp vita bönor, sköljda och avrunna, i grytan. Tillsätt 1 brk örtmarinerade kronärtskockor och ca 1 msk av örtmarinaden (spara resten till längre fram i receptet). Häll på 9 dl vatten, 2 tsk vitvinsvinäger och 2 tärningar grönsaksbuljong.
 
Koka upp och låt koka på svag värme i 5-10 min.
 
Bruschetta: Finhacka 4 tomater och ½ kruka persilja (spara gärna lite att dekorera soppan med ). Blanda tomat, persilja, 1 vitlöksklyfta (pressad), ½ msk olja, lite salt och svartpeppar.
 
Pensla skivor av 1 lantbröd med örtmarinaden från kronärtskockorna och rosta i ugnen ca 5 min. Bred sedan tomathacket på brödet.
 
Mix soppan slät med stavmixer direkt i grytan.
 
Servera soppan med 75 g riven ost, färsk persilja och varm bruschetta.
 
 
Sorry för det dåliga fotot
 
(källa: Linas Matkasse, foto:privat)