Lax med krämigt avorioris och sötsur sås

 
Vår familj, precis som många andra, har bestämt sig för att testa på matkasse. Valet hos oss föll till slut på
Linas Matkasse
 
Här kommer receptet på den första maträtten vi gjorde och det var en verklig 10 poängare. Avorioris hade vi aldrig ätit tidigare men det är något som alltid kommer att finnas hemma nu.
 
4 pers
 
Ugn 200*
 
Avorioris
 
Koka 4 port avorioris
 
600 g laxfile som skärs i 4 bitar och läggs i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Strö över 3/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga i ugnen 15-20 min.
Skala 250 g morötter och skär i tunna strimlor. Skär 1 gul lök, 1 grön paprika och 1 röd paprika i jämnstora bitar.
Fräs morötter, lök och paprika i lite olja i en stekpanna tills det mjuknar. Krydda med lite salt.
Blanda ner 3 msk mango chutney och 3 msk tomatpuré i stekpannan. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk socker och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk maizena i lite vatten och rör ner i såsen. Låt koka några minuter.
Finstrimla isbergssallad och servera till.
 
 
(källa: Linas matkasse, foto:privat)