Köttfärsgryta med kantareller och pasta

 
4 port
 
4 port pasta
 
2 gula lökar
250 g morötter
1 brk kantareller
2 msk olja
500 g nötfärs
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tärning köttbuljong
salt o svartpeppar
100 g sugar snaps
½ gurka, en nypa socker
 
Koka pastan enligt anvisning på paketen
 
Finhacka löken, skala och slanta morötterna. Häll av och pressa ur vätskan från kantarellerna.
Hetta upp oljan i en stekgryta och fräs lök o morötter några minuter. För grönsakerna åt sidan i grytan och bryn färsen. Krydda med salt och peppar och tillsätt svampen och blanda väl.
Rör ner creme fraiche, vatten, soja och köttbuljongtärning, låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner 100 g sugar snaps i grytan.
Servera med:
Skiva en halv gurka tunt och blanda med en nypa socker, samt nykokt pasta.
 
 
 
 
(Källa: Linas matkasse, foto:privat)