Buffalo chicken med klyftpotatis och fruktig tomatsalsa
INGREDIENSER
Isbergssallad
Kycklingben
Mango chutney
Potatis
Rödlök
Tomater
Vitlöksklyfta
Curry
Olja
Paprikapulver
Salt
Sambal oelek
Svartpeppar
Tomatpuré
Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta 900 g potatis och lägg i en långpanna. Ringla över lite olja och strö på salt.
Tillaga potatisen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Blanda kryddpasta av 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar ½ tsk sambal oelek, 2 msk tomatpuré och 1 msk olja.
Lägg 1 kg kycklingben ( väl tinade) i en ugnsform. Gnid in kryddpastan på kycklingen. Sätt ugnsgallret mitt i ugnen, ovanför potatisen. Ställ ugnsformen på gallret och tillaga ca 30 min.
Finhacka 1 rödlök och 2 två tomater. Blanda lö och tomater med 1 vitlöksklyfta (pressad), 3 msk mango chutney och 2 msk olja. Krydda med 1 tsk curry, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Finstrimla ½ isbergssallad och lägg upp i en skål.
Servera Buffalochicken med klyftpotatis, sallad och fruktig tomatsalsa.