Buffalo chicken med klyftpotatis och fruktig tomatsalsa

INGREDIENSER

Isbergssallad

Kycklingben

Mango chutney

Potatis

Rödlök

Tomater

Vitlöksklyfta

Curry

Olja

Paprikapulver

Salt

Sambal oelek

Svartpeppar

Tomatpuré

 

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta 900 g potatis och lägg i en långpanna. Ringla över lite olja och strö på salt.

Tillaga potatisen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Blanda kryddpasta av 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar ½ tsk sambal oelek, 2 msk tomatpuré och 1 msk olja.

Lägg 1 kg kycklingben ( väl tinade) i en ugnsform. Gnid in kryddpastan på kycklingen. Sätt ugnsgallret mitt i ugnen, ovanför potatisen. Ställ ugnsformen på gallret och tillaga ca 30 min.

Finhacka 1 rödlök och 2 två tomater. Blanda lö och tomater med 1 vitlöksklyfta (pressad), 3 msk mango chutney och 2 msk olja. Krydda med 1 tsk curry, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.

Finstrimla ½ isbergssallad och lägg upp i en skål.

Servera Buffalochicken med klyftpotatis, sallad och fruktig tomatsalsa.

 

 
(källa: Linas Matkasse, foto:privat)