Grekisk Kycklingpaj

Denna goda paj gjorde Nellie till oss.

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 tomater
1 tsk rosmarin
2 dl riven fetaost
4 ägg
1 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Arbeta ihop degen med händerna eller med hjälp av en matberdedare. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda skalet i 200 grader 10-15 min.
Rensa kycklingen på ben och skinn, dela köttet i mindere bitar. Hacka löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök i olivoljan. Skrapa ur kärnorna ur tomaterna och dela sedan i mindre bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, fetaost och rosmarin, fördela röran i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, matgrädde, salt och peppar tillen äggstanning. Häll stanningen i pajskalet.
200 grader i 40 min



(källa: www.tasteline.se, foto:privat)