Västerbottenspaj med champinjoner
4-5 port
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
100 g färska champinjoner
2 ägg
1½ dl kaffegrädde
½ dl lätt creme fraiche
1 krm salt
½ krm svartpeppar
100 g västebottenost
Ev tillbehör:
creme fraiche
lufttorkad skinka
basilika
Gör så här:
1. Pajdeg: Blanda alla ingedienserna i matberedare. Tryck eller kavla ut degen i portionsformar eller i en stor pajform 22-24 cm. Nagga och låt stå i kyl minst 30 min. Grädda mitt i ugnen 10 min på 225*.
2. Fyllning: Ansa, skiva och bry champinjonerna lätt. Vispa äggen med grädde och creme fraiche. Krydda med salt och peppar. Riv osten och blanda i den. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på svampen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen på 200*, 25-30 min.
4. Servera med en klick creme fraiche, skinka och basilika.
(foto: privat)