Smulpaj

Skrivet 2012-01-21 Klockan 13:06:51

Ingredienser

6-8 port

3 dl vetemjöl
2–3 msk strösocker
100 g Arla smör

Bärfyllning:
3/4 - 1 liter färska eller frysta blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
3/4 dl strösocker
1/2 -1 msk potatismjöl

Till servering:
2 dl Arla Köket vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs den större mängden potatismjöl till frysta bär. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.




(Källa: www.arla.se, foto:privat)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen