Kyckling och baconpaj

4 port

Botten:

3 dl vetemjöl
150 g kallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 kycklingfiléer
salt, peppar
smör till stekning
2 paprikor i olika färger
1 röd pepparfrukt
2 msk hackad oregano
ca 1 dl riven ost
140 g knaperstekt bacon

Äggstekning:

3 ägg
2 dl vispgrädde
salt och peppar

1. Blanda degen i matberedare tills den blir en boll. Kavla ut den lätt och klä en pajform, ca 30x20 cm. Nagga och ställ i kyl ca 30 min.

2. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda och stek rå kyckling. Bryn lätt kyckling, paprika i mindre bitar och fint strimlad pepparfrukt. Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något. Lägg kycklingrörarn samt ost- och baconsmulor i pajformen.

3. Vispa ihop äggstanningen. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 200*, 35-40 min tills den fått fin färg och fyllningen har stannat.

Servera med en sallad.





(FOTO: Privat)