pastagratäng med kyckling och mango chutney

4 pers

3 kycklingfiléer
ca 350 g snäckpasta
1 litet broccolistånd
½ pkt bacon
ca 10 färska champinjoner
ca 2 dl riven ost

Gratängsås:
2 dl matlagningsgrädde
2½ dl lätt creme fraiche
3 msk mango chutney
1 tsk curry
1 tsk paprika
1 salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200*. Koka patan, minus någon minut på ordinarie koktid så att den blir al dente.

2. Dela broccolin i små buketter och koka dem hastigt, ställ åt sidan. Klipp baconet i små bitar, knaperstek och ställ åt sidan. Skiva och stek svampen, ställ åt sidan. Skär kycklingen i små kuber, salta och peppra dem lätt och stek dem.

3. Gratängsås: Vispa samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll pastan i en gratängform, blanda i broccoli, svamp och kyckling. Häll över såsen. Strössla baconet och till sist osten över. Gratinera mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 20-25 min.





(KÄLLA: Allers 31/11, foto privat)