Chili con carne med grönsaker
4 port
400 g nötfärs, 10% fett1 gul lök
1 paprika
1/2 squash, ca 200 g
2 tsk smör
1 burk stora vita bönor, ca 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater,
400 g
1/2-1 tsk sambal oelek
2 dl minifraiche
Gör så här
Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några min. Servera med minifraiche och rucolasallad.GI-inspirerat recept (medel).
(källa: www. arla.se, foto:privat)