Skinkstek

6 port

ca 1 1/4 kg färsk skinka med ben
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
2 krm stött rosmarin

Sås:

5 dl sky plus vatten
1 köttbuljongtärning
3 msk vetemjöl
2,5 dl grädde
lite flytande honung


Sätt på ugnen 175*

Skär bort svålen på skinkan.
Lägg skinkan med den feta sidan upp i en ugnsäker form.
Salta och krydda köttet
Sätt in köttet på nedre falsen och stek i 1½-1 3/4 timme

Lägg steken på ett fat eller skärbräda. Täck den med aluminiumfolie och låt stå 10-15 min, då den blir lättare att skära upp.

Såsen:

Mät upp skyn och vispa ur formen med lite vatten och blanda med skyn. Smaksätt med smulad buljongtärning. Rör ut mjölet i lite vatten, rör ner redningen och koka 3-4 min. Häll i grädden samt honungen och låt koka med en stund.







(Foto:privat)