Köttfärspaj med sufflétäcke


Mängd: 4 portionspajer

Ingredienser

pajdeg:

125 g Norrmejerier Smör

3 dl vetemjöl

1 msk vatten

2 msk hackad dragon eller persilja

fyllning:

1/2 hackad gul lök

1/2 aubergine skuren i små tärningar

Norrmejerier Smör till stekning

1 msk curry

200 g nöt- eller lammfärs

1/2 dl köttbuljong

1 äpple skuret i små tärningar

1/2 tsk salt

1 krm peppar

sufflétäcke:

4 äggvitor

1 äggula

6 dl fint riven Västerbottensost®

Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 220°. Tryck ut degen i fyra stycken formar, nagga och förgrädda ca 7 min. Stek lök och aubergine mjuk. Strö över curry. Tillsätt lammfärsen och buljongen. Stek ett par minuter tills köttet börjar bli genomstekt. Tillsätt äpplet och smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalen. Höj ugnsvärmen till 250°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulan med osten och vänd sedan ner äggvitan. Lägg ut sufflén över färsen och grädda ca 10 min eller tills sufflén blivit gyllenbrun.

Jag gjorde en stor paj istället för portionspajer.





(Källa: www.norrmejerier.se, foto:privat)