Himmelsk köttbullstårta

10 port

9 skivor landgångsbröd

Fyllning 1

300 g rödbetssallad
200 g rökt skinka

Fyllning 2

100 g leverpastej
1 dl kesella
1½ dl finhackade färska champinjoner

Topp och sidor

1 dl crème fraiche
100g rödebetssallad (räckte dåligt så jag tog lite mer

Garnering

mangold eller rucola blad
gurkstavar
30 kötbullar
10 cocktail tomater
150 g kryddskinka

1. Kantskär brödskivorna. Bred smörgåsmargarin runt om på 6 av dem. Placer 3 brödskivor tätt intill varandra. Skär till dem så de bildar en kvadrat, ca 24x24 cm (min är inte kvadratisk då jag gjorde en dubbel). Gör likadant med de andra två "våningsuppsättningarna" av brödskivor.

2. Placera bottenskivorna på ett fat och bred bordsmargarin på dem. Blanda ingredienserna till fyllning 1. Bred ut fyllningen och täck med nästa omgång brödskivor, lägg dem gärna i motsatt rikting mot skarvarna på bottenskivorna så håller hela tårtan i hop och blir lättare att skära i sedan.

3. Blanda ingrdienserna till fyllning 2. Bred denna över bröden och lägg på de sista tre brödskivorna. Tryck till lite lätt med handen så att tårtan ligger stabilt.

4. Topp, sidor och garnering, Bred crème fraiche på och runt om tårtans sidor. Bred ut rödbetssalladen på tårtans ovansida. Fäst mangold eller rucola blad på sidorna. Garnera med gurkstavar, köttbullar, cocktailtomater och skinkskivor.



(foto:privat)