Köttfärspaj under täcke

4 pers

1 sats pajdeg
1 gul lök
100 g champinjoner
1 röd paprika
smör till stekning
400 g ox- eller blandfärs
1 dl chilisås
2 dl kalvbuljong
salt och peppar
4-6 kokta potatisar
2 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 200*. Hacka löken, grovhacka svampen och skär paprikan i mindre bitar.

2. Hetta upp lite smör i en stekpanna. När smöret är riktigt varmt, smula ner köttfärsen och stek gyllenbrun på hög värme.

3. Blanda ner löken, paprikan och svampen och stek tillsammans med färsen några minuter.

4. Häll på chilisås och buljong, koka ihop tills nästa all vätska har kokat bort. Salta och peppra.

5. Fördela köttfärsen i pajskalet. Pressa potatisen över, strö på osten och grädda i ugnen ca 30 min eller tills osten börjar få lite färg. Servera med en sallad.





(foto:privat)