Fyllda bullar

20 st

50 g jäst
5 dl ljummen mjölk, 37*
150 g rumsvarmt smör
½ tsk salt
2 dl socker
1 ägg + 1 ägg till pensling
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:

300 g rabarber
4 msk socker

Glasyr:

2 dl florsocker
3 msk grädde

1. Smula jästen i en bunke. Lös upp jästen i lite av mjölken, tillsätt resten. Rör ner smöret lite i taget i mjölkblandningen. Tillsätt salt, socker och ägg.

2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen 30 min.

3. Hacka rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret smält på svag värme.

4. Knåda degen och dela den i två bitar. Rulla tio bullar av varje bit. Jäs dem på bakpappersklädd plåt i 30 min.

5. Häll rabarbern i en sprits. Tryck hål i varje bulle med fingret och spritsa i rabarber. Pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200* ca 10 min, låt svalna.

6. Blanda glasyren till en jämn smet. Häll den i en påse och klipp ett litet hål i ena hörnet. Ringla glasyren över bullarna.



(foto:privat)

#1 - - Katarina:

Gott med rabarber i bullar :)