Banderillas - spanska spett med chorizo
20 st
Ingredienser
1,5 kg | kycklingfilé |
---|---|
200 g | chorizo |
20 st | träspett |
Marinad
0,5 dl | kinesisk soja |
---|---|
0,5 dl | rapsolja |
0,5 dl | pressad citron |
2 tsk | paprikapulver |
1 tsk | salt |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°. Lägg spetten i blöt i kallt vatten ca 10 min. Skär kött och korv i små bitar.
2. Blanda marinaden och vänd ner köttet. Trä upp kött- och korvbitar på spetten.
3. Lägg spetten på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen ca 15 min eller grilla på grill
(Källa: Allt om mat, foto:privat)
2. Blanda marinaden och vänd ner köttet. Trä upp kött- och korvbitar på spetten.
3. Lägg spetten på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen ca 15 min eller grilla på grill
(Källa: Allt om mat, foto:privat)