Kyckling med grön curry och kokos

500 g kycklingfilé
1 stor röd paprika
1 msk olja
salt och peppar

Sås

1 gul lök
2 msk olja
1-2 tsk grön currypasta
1 ½ msk vetemjöl
2 dl vatten
1 brk kokosmjölk, 400 g
1 hönsbuljongtärning

Servering:

Kokt ris
stekta wokgrönsaker

Gör så här

Skär kycklingfiléerna tväes över trådarna i ca: 2 cm breda strimlor. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn kycklingköttet lätt i omgångar. Salta och peppra. Lägg kött och paprika åt sidan.

Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den tar färg.

Rör i currypastan och mjölet och fräs tillsammans ett ögonblick. Späd på med vattnet och kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Låt såsen koka ihop 5 minuter till god smak. Rör ner mer currypasta om smaken önskas starkare.

Blanda ner kycklingköttet och paprikan i såsen och låt alltsammans puttra tills köttet är genomkokt ca: 5-7 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med kokt ris och stekta wokgrönsaker



Källa: Allers, foto:privat)