Gratinerad kycklingfilé med gräddkokt spenat
4 kycklingfiléer
salt och peppar
olja till stekning
Osttäcke:
1 dl creme fraiche
2 msk hackad parmaskinka
1 dl riven parmesanost
½ tsk fransk ljus senap
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Gräddkokt spenat:
1 gul lök
10 cm purjolök
1 msk smör
200 g färsk spenat
3 dl grädde
Servering:
1 dl rostade pinjenötter
ugnsbakade potatisklyftor eller potatisgratäng
1. Krydda filéerna och stek i lite olja tills de får fin färg. Efterstek i ugnen på 150* i ca 20 min.
2. Blanda creme fraiche, parmaskinka, parmesan, fransk senap och persilja. Smaksätt med lite salt och peppar.
3. Hacka löken och skär purjolöken tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs spenat, lök och purjolök tills spenaten har mjuknat. Häll på grädden och låt koka tills grädden tjocknar något.
4. Skär kycklingen i 1 cm tjocka skivor. Bre ostblandningen över och gratinera i ugnen på 200* i några minuter. Servera med gräddkokt spenat, pinjenötter och potatisklyftor eller potatisgratäng.
(foto:privat)