Strömmingslåda

4 port

600 g strömmingsfilé
1 tsk salt

Fyllning:
2 stora eller 3 små ägg
75 g kalles kaviar
ca 1 dl hackad dill
2 msk chilisås + 2 msk vatten

Sätt ugnen på 225*

Lägg ut strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på ett smörgåspapper eller en skärbräda. Strö över saltet.

Koka äggen 8-9 min och lägg dem i kallt vatten. Skala dem och mosa dem med gaffel. Blanda äggmoset med kaviar och dill.
Fördela fyllningen på strömmingsfiléerna, ca 1 msk fyllning på varje filé. Vik ihop dem tvärsöver och lägg dem i en smord ugnsäker form. Droppa över chilisåsen som är utrörd med vattnet.
Strö över ströbröd och små fettklickar och grädda som ovan.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.








(Källa: Vår kokbok, foto: privat)