Morotsbullar

ca 20 st

4 dl vatten
50 g jäst
1½ tsk salt
½ dl flytande margarin
2 morötter
1 dl vetekross
2 dl grahamsmjöl
ca 9 dl vetemjöl special

Gör så här:

1. Värm vattnet till 37* och häll det i en degbunke. Smula ner jästen. Tillsätt salt och margarin. Skala morötterna och riv dem..
2. Blanda ner morötterna, vetekross och grahamsmjöl tillsammans med vetemjöl och arbeta degen smidig. låt jäsa i 45 min.
3. Sätt ugnen på 250*.
4.Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Forma till bullar. Doppa dem i vatten och därefter i vetegroddar och ställ dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i ca 30 min.
5. Grädda bullarna i ugnen tills de fått lagom fär och känns färdiga, ca 10 min.



(foto:privat)