Lasagne

Skrivet 2011-02-13 Klockan 20:40:04

4-5 port

Köttfärssås:

450 g nötfärs eller blandfärs
1 gul lök
½-1 pressad vitlöksklyfta
70 g rotselleri
1-2 morötter
2 msk smör
1 brk krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong
½ tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
2 tsk oregano

Ostsås:

1½ l mjölk eller 1 l mjölk och 5 dl grönsaksbuljong
1½ dl vetemjöl
2½ dl riven ost
1 krm vit- eller svartpeppar

Gör så här:

Köttfärssås:

1. Skala och hacka löken och vitlöken.

2. Skala och riv rotsellerin och morötterna grovt.

3. Fräs först lök och vitlök. Lägg i selleri och morötter och låt allt fräsa några minuter.

4. Bryn färsen och stek tills den fått fin färg.

5. Häll i krossade tomater, tomatpuré, buljong och kryddor. Låt allt koka under lock på svag värme i ca 20 min.

Ostsås:

6. Vispa ur mjölet i lite av mjölken till en slät redning. Häll i resten av mjölken och låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt den rivna osten och låt ej såsen koka mera.

7. Smaka av.

8. Häll ett lager ostsås i botten av formen och lägg på pastan. Täck med ett lager köttfärssås och ett lager ostsås. Varva sen pastan och såserna. Avsluta med ostsåsen.

9. Gratinera 40 min i ca 40 min.



(Källa och foto: Barnens bästa mat)








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen