Matjespannacotta

1 brk 200 g matjesill
2 scharlotten lökar
2 gelantinblad
1 knippe dill
2½ dl mellangrädde
250 g kesella
2 krm salt
1 krm svarpeppar

Gör så här:

1. Skär sillen i bitar, spara lite till garnering. Skala och hacka löken. Mixa sill och lök till en slät massa i en matberedare.

2. Låt gelantinet ligga i kallt vatten 5 -10 min. Hacka dillen men spara lite till garnering.

3. Hetta upp grädden under omrörning, ta kastrullen från värmen när det börjar koka. Krama ur och rör ner gelantinet. Rör ner sillmix, dill, kesella och kryddor. Fördela smeten i 8 små glas. Låt stå kallt och stelna minst
 4 tim. Garnera med sill och dill inför servering.



(recept: Hemmets Veckotidning nr 50, 2011 foto:privat)