Frasiga knyten

ca 400 g smördeg
250 g djupfryst grönkål
2-3 scharlottenlökar
smör till stekning
100 g fetaost
2 dl kesella
2 msk fransk senap
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

ugn:200*

Gör så här:

1. Kavla ut degen något och skär 14-16 rutor, 10x10 cm.

2. Tina grönkålen, pressa ur vätskan. Skala och hacka löken. Fräs lök och kål i smör. Låt svalna. Tärna osten. Vänd ner ost, kesella och senap i kålröran. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.

3. Lägg fyllningen på degrutorna och nyp ihop till knyten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fin färg, ca 25 min.




(Källa: Hemmets Veckotidning nr 50 2011, foto:privat)