Matjestårta
200 g kavring
75 g smör
4 gelantinblad
3 hårdkokta ägg
4 matjessillfiléer
1 knippa dill
1 kruka gräslök
1 rödlök
3 dl gräddfil
250 g kesella
Garnering:
persilja
räkor
tomater
1. Mixa kavringen smuling i matberedare. Smält smöret och blanda ner det.
2. Klä en springform med plastfolie och fördela brödblandningen i botten av formen och tryck till med en stekspade. Ställ i kylen.
3. Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
4. Hacka äggen, sillen, dillen och gräslöken. Skala och hacka rödlöken. Blanda alla ingredienserna med gräddfilen och kesellan.
5. Krama ur gelantinbladen och smält på svag värme i en kastrull. Blanda sedan ner gelatinet i tårtsmeten.
6. Blanda smeten väl och häll den sedan över brödbottnen. Jämna till ytan och ställ in i kylen ca 5 timmar.
7. Garnera tårtan med persilja, räkor och tomater eller något annat som man tycker passar.

(foto:privat