Frasiga potatisstavar
Ingredienser
4 person(er)
Ingredienser
4 st | bakpotatis, (Idaho) |
---|---|
4 msk | smör, smält |
0,5 tsk | chilipulver |
1 tsk | garam masala |
1 tsk | salt |
Tillagning
60 min.
Variera kryddorna på potatisen med en blandning av fänkålsfrö och spiskummin.
Variera kryddorna på potatisen med en blandning av fänkålsfrö och spiskummin.
1. Tvätta och skär potatisen i cm tjocka skivor som skärs till stavar. Lägg potatisen i kallt vatten ca 20 min. Låt den sedan rinna av och torka på hushållspapper.
2. Sätt ugnen på 225°. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i det smälta smöret och lägg i potatisen. Pudra över chilipulver och garam masala. Vänd runt potatisen så att den blir kryddad runt om.
3. Stek potatisen mitten i ugnen 30–40 min tills potatisen fått vacker färg och känns mjuk. Rör om då och då.

(Källa: Allt om mat, foto:privat)
2. Sätt ugnen på 225°. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i det smälta smöret och lägg i potatisen. Pudra över chilipulver och garam masala. Vänd runt potatisen så att den blir kryddad runt om.
3. Stek potatisen mitten i ugnen 30–40 min tills potatisen fått vacker färg och känns mjuk. Rör om då och då.

(Källa: Allt om mat, foto:privat)