Tacokryddad kycklinglasagne

4 pers

500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (250 g)
1 röd paprika
2 påsar taco kryddmix
1½ dl vatten
2 dl lättcreme fraiche
200 g philadelphiaost
2 dl mjölk
9 lasagneplattor
1 dl riven ost
olja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175*.

2. Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Dela och kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.

3. Skär kycklingen i lilfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 min. Tillsätt tacokryddmix och vatten.

4. Rör i creme fraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.

5. Täck bottnen på en smord form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett tunt lager ragu. Strö över osten.

6. Ställ in i ugnen i ca 30 min. Servera med en grönsallad med vinägrett.



(Källa: Ica Buffé, Foto:privat)