Klassiska tekakor

Skrivet 2010-09-15 Klockan 23:39:33

25 st

5 dl vatten
50 g jäst
100 g smör
3/4 dl socker
1½ tsk salt
14-15 dl vetemjöl

1. Värm upp vattnet fingervarmt.

2. Lös upp jästen i det ljumma vattnet, tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen i maskin på låg fart i ca 8 min eller tills degen är elastisk. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.

3. Dela degen i 25 bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut till rundlar, ca 1 cm tjocka. Placera på bakpappersklädd plåt.

4. Nagga med en gaffel och låt jäsa 30-40 min under bakduk.

5. Sätt ugnen på 250*.

6. Grädda tekakorna ca 5 min eller tills de fått fin färg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen