Fylld fläskfilé med dijonsås och stekt ostronskivling

4 pers

600 g fläskfilé
8 soltorkade tomater i olja
3 msk hackad persilja
½ dl riven parmesanost
1 msk olja från tomaterna
salt och peppar
smör till stekning

Sås
1½ dl vatten
1 msk diljonsenap
½ köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde

Servering
stekt ostronskivling, se recept längre ner
ugnsrostad klyftpotatis
grönsallad

1. Sätt ugnen på 200*. Skär bort fettet och hinnorna från filén och dela den i tre bityar.

2. Finhacka tomaterna och blanda med persiljan, osten och oljan. Gör ett djupt snitt i varje filébit. Salta och peppra. Bre tomatröran över köttet och fäst ihop med tandpetare.

3. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runtom. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 15 min. Ta ut köttet och låt det vila 10 min.

4. Vispa ur stekpannan med vattnet. Rör i  senapen och smula i buljongtärningen. Tillsätt grädden och sjud såsen ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Ta bort tandpetarna och skär köttet i skivor. Servera med såsen, svamp och klyftpotatis och gärna en blandad sallad.

Stekt Ostronskivling

4 pers

300 g ostronskivling
2 scharlottenslökar
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
2 msk smör
salt och peppar

1. Ansa svampen och skör den i mindre bitar. Skala och finhacka scharlotten- ovh vitlök. Strimla salladslöken.

2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs svampen under omrörning tills den får färg tillsammans med allt utom salladslöken.

3 Rör i salladslöken och låt fräsa ett par min. Smaka av med salt och peppar.



(foto:privat)