Morotsbröd
Skrivet 2010-05-30 Klockan 21:56:09
2 stora limpor
50 g jäst
4½ dl vatten
1 1/4 dl filmjölk
½ dl flytande margarin
2 msk strösocker
2½ tsk salt
1½ dl havrekli
1 kg vetemjöl + lite till utbakningen
5 dl grovt rivna morötter
1 ägg till pensling
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och tillsätt det tillsammans med filen, margarinet, sockret och saltet. Vispa tills jästen löst sig.
2. Tillsätt havrekliet, mjölet och morötterna och arbeta degen väl, 8-10 min i maskin. Strö över lite mjöl, täck med en bakduk och låt jäsa i 40 min.
3 Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till två limpor. Låt jäsa på bakppappersklädd plåt medan ugnen värms till 225*.
4. Vispa upp ägget och pensla bröden. Baka i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt svalna på galler under bakduk.

foto:privat
2 stora limpor
50 g jäst
4½ dl vatten
1 1/4 dl filmjölk
½ dl flytande margarin
2 msk strösocker
2½ tsk salt
1½ dl havrekli
1 kg vetemjöl + lite till utbakningen
5 dl grovt rivna morötter
1 ägg till pensling
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och tillsätt det tillsammans med filen, margarinet, sockret och saltet. Vispa tills jästen löst sig.
2. Tillsätt havrekliet, mjölet och morötterna och arbeta degen väl, 8-10 min i maskin. Strö över lite mjöl, täck med en bakduk och låt jäsa i 40 min.
3 Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma till två limpor. Låt jäsa på bakppappersklädd plåt medan ugnen värms till 225*.
4. Vispa upp ägget och pensla bröden. Baka i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt svalna på galler under bakduk.

foto:privat
Kommentarer
Postat av: sofie
Skrivet 2010-06-01 Klockan 12:09:44
Ser gott ut, ska jag testa att baka.
URL: http://sofiesrecept.blogg.se/
Trackback