Drömrutor

ca 20 bitar

50 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
½ dl kakaopulver
1½ dl vetemjöl eller glutenfri mjölblandning
1 dl potatismjöl
1 dl mjölk

Glasyr:
150 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
½ dl kokosflingor

1. Sätt på ugnen på 200*. Klä en liten långpanna mee bakplåtspapper, ca 22x32 cm.
2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa äggen och sockret poröst. Sikta ner alla torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät. Vänd sist försiktigt ner det smälta matfettet.
4. Bre ut smeten i formen, grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
5. Glasyr: Rör samman matfettet, florsockret och vaniljsockret till en vit porös smet. Rör ner äggulan. Bre ut glasyren över den kalla kakan och strö över kokosflingorna. Skär upp i rutor.



foto:privat