Sjörövarfisk

Skrivet 2010-03-14 Klockan 20:28:03

Ingredienser

10 port

1 kg fryst fiskfilé, t ex hoki eller sej
2 tsk salt
5 dl Kelda sås Lovely Lemon
3 dl Arla Köket riven ost, gratäng
Potatismos:
2 1/2 kg potatis, av mjölig sort
5 dl varm mjölk
3 msk smör-& rapsolja
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

Tina fisken. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.



(Källa: www.arla.se, foto:privat)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen