Ingredienser (12 portioner)
- 25 g jäst
- 4 dl vatten
- 25 g smör
- 1 äggula
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 9-10 dl vetemjöl
Tillagning
- Smula jästen i en degbunke.
- Smält smöret. Därefter tillsätts vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.
- Lös upp jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, äggulan och honungen.
- Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter. Tillsätt saltet på slutet.
- Låt degen jäsa i minst 30 minuter.
- Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 18-20 delar. Forma runda bullar, som placeras på en plåt.
- Låt jäsa minst 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna försiktigt med vatten.
- Grädda mitt i ugnen i 5 min. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.
(Källa: www.receptcentralen.se, Foto:privat)