Vit choklad kaka

Ingredienser (6 portioner)

  • 100+100 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 150 g kesella
  • 2 dl strösocker
  • ½ citron
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt

Tillagning

  1. Smörj och ströbröa en springform.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad.
  4. Smält smöret på svag värme i en tjockbottnad kastrull.
  5. Rör kesella och strösocker till en jämn smet.
  6. Tillsätt smör och choklad och blanda väl.
  7. Riv 1 tsk citronskal och pressa 1 msk citronsaft och tillsätt.
  8. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  9. Rör ner i smeten i omgångar.
  10. Häll smeten i formen.
  11. Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.
  12. Låt svalna.
  13. Smält den andra halvan av chokladen och bre på den.
  14. Servera.



    (Källa: www.receptcentralen.se, Foto:privat)