Ingredienser (6 portioner)
- 100+100 g vit choklad
- 100 g smör
- 150 g kesella
- 2 dl strösocker
- ½ citron
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
Tillagning
- Smörj och ströbröa en springform.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält hälften av chokladen i ett vattenbad.
- Smält smöret på svag värme i en tjockbottnad kastrull.
- Rör kesella och strösocker till en jämn smet.
- Tillsätt smör och choklad och blanda väl.
- Riv 1 tsk citronskal och pressa 1 msk citronsaft och tillsätt.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
- Rör ner i smeten i omgångar.
- Häll smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.
- Låt svalna.
- Smält den andra halvan av chokladen och bre på den.
- Servera.
(Källa: www.receptcentralen.se, Foto:privat)