Kycklinggryta med banan och rostad kokos
Ingredienser
Portioner: 4
700 g kycklinglårfilé
20 cm purjolök
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 liten burk majskorn (150 g)
2 msk kycklingfond + ca 4 dl vatten
3 msk maizena ljus redning
3-4 msk lättcrème fraiche
1 banan
salt
nymalen svartpeppar
+ 3 msk kokos till dekoration
+ fullkornsris eller fullkornscouscous
Gör så här
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär purjon
på längden och skölj. Skär tvärs över i fina
strimlor. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
2. Bryn purjon och paprikan i lite olja med curryn i en vid panna, typ traktörpanna. Ställ åt sidan.
3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan så de får lite färg. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i de frästa grönsakerna och majskornen och häll på buljongen. Låt det koka upp och sjuda i 5 minuter.
4. Strö över maizenaredningen och rör om. Låt det sjuda 1 minut tills det tjocknar lite.
5. Rör i crème fraiche. Skär bananen i skivor och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
6. Rosta kokosen hastigt i en torr panna och strö över. Servera med fullkornsris eller fullkornscouscous.
För mer vuxensmak: Ställ fram en burk sambal oelek på bordet.
(Källa: www.ica.se, Foto:Privat)