Kycklinggryta med banan och rostad kokos

Buffé nr 8 2007, sid 27

Ingredienser
Portioner: 4

700 g kycklinglårfilé
20 cm purjolök 
1 röd paprika 
2 msk olivolja 
1 tsk curry 
1 liten burk majskorn (150 g)
2 msk kycklingfond + ca 4 dl vatten
3 msk maizena ljus redning
3-4 msk lättcrème fraiche
1 banan 
salt 
nymalen svartpeppar 
+ 3 msk kokos till dekoration
+ fullkornsris eller fullkornscouscous

Gör så här
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär purjon
på längden och skölj. Skär tvärs över i fina
strimlor. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
2. Bryn purjon och paprikan i lite olja med curryn i en vid panna, typ traktörpanna. Ställ åt sidan.
3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan så de får lite färg. Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i de frästa grönsakerna och majskornen och häll på buljongen. Låt det koka upp och sjuda i 5 minuter.
4. Strö över maizenaredningen och rör om. Låt det sjuda 1 minut tills det tjocknar lite.
5. Rör i crème fraiche. Skär bananen i skivor och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
6. Rosta kokosen hastigt i en torr panna och strö över. Servera med fullkornsris eller fullkornscouscous.

För mer vuxensmak: Ställ fram en burk sambal oelek på bordet.



(Källa: www.ica.se, Foto:Privat)