Köttfärspaj med fetaost

4 portioner
Pajdeg:

3½ dl vetemjöl

150 g margarin, kallt i kuber

2-3 msk vatten, kallt

Fyllning:

300 g köttfärs eller lammfärs

1 hackad gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

matfett till stekning

2 dl kokt ris

1 msk vetemjöl

1 hönsbuljongtärning

2 dl vatten

1 tsk oregano

salt och peppar

Pensling:

ägg

Garnering:

2 tomater, i skivor

50 g riven fetaost

Ugnstemperatur

225º

Gör så här

Arbeta snabbt ihop pajdegen i matberedare eller för hand och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Fräs färs, lök och vitlök i en stor stekpanna. Rör ner riset och strö över mjöl och smulad buljontärning. Häll på vatten, koka en stund och smaka av med kryddor.

Klä en pajform, 22-23 cm i diameter, med en 3/4 av degen. Lägg i fyllningen. Lägg resten av degen i en snodd runt kanten och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Lägg på tomatskivorna, strö över fetaosten och grädda ytterligare 10 minuter. Servera med sallad.



(Källa: www.coop.se, Foto:Privat)