Köttfärspaj med fetaost
Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
150 g margarin, kallt i kuber
2-3 msk vatten, kallt
Fyllning:
300 g köttfärs eller lammfärs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
matfett till stekning
2 dl kokt ris
1 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
salt och peppar
Pensling:
ägg
Garnering:
2 tomater, i skivor
50 g riven fetaost
Ugnstemperatur
225º
Gör så här
Arbeta snabbt ihop pajdegen i matberedare eller för hand och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Fräs färs, lök och vitlök i en stor stekpanna. Rör ner riset och strö över mjöl och smulad buljontärning. Häll på vatten, koka en stund och smaka av med kryddor.
Klä en pajform, 22-23 cm i diameter, med en 3/4 av degen. Lägg i fyllningen. Lägg resten av degen i en snodd runt kanten och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Lägg på tomatskivorna, strö över fetaosten och grädda ytterligare 10 minuter. Servera med sallad.
(Källa: www.coop.se, Foto:Privat)