Rosépepparbiffar

4 port

600 g nötfärs
1 dl lättmjölk
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt + ½ msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning

Sås

1 msk rosépepparkorn
1 msk olja eller flytande margarin
1 köttbuljongtärning
1½ dl lättmjölk
1 dl creme fraiche (max 8%)
1 msk tomatpuré
soja
salt

Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla en kort stund. Skala och riv den gula löken. Blanda ingredienserna till färsen, smaka av kryddningen. Forma små biffar och stek dem på medelvärme i matfettet. Lägg upp dem på ett fat och värmehåll. Fräs pepparen till såsen med matfettet i ett par min. Smula ner buljongtärningen, rör i mjölk och fraiche. Låt spsen småputtra ca 5 min. Smaka av med tomatpuré, soja och salt. Häll såsen över biffarna och servera med hemmagjorda klyftpotatis och en sallad.



Då jag gjorde mycket biffar valde jag att ha såsen bredvid vid servering

(foto:privat, källa:Familjekokboken)