Pannkaksrulle med köttfärsfyllning
4-6 port
Pannkaka:
2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Fyllning:
1 gul lök
500 g köttfärs
1 msk smör
3/4 dl tomatpuré
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk oregano
salt. peppar
50 g hackade soltorkade tomater
Gratinering:
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 250*. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll i resten av mjölken, bakpulver och salt. Häll smeten i bakpappersklädd braspanna. Grädda ca 15 min.
2. Skala och hacka löken. Bryn färs och lök i smör i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, vatten, pressad vitlöksklyfta. oregano, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Den får inte vara för tunn för så rinner den ut. Strimla de soltorkade tomaterna och rör ner dem i köttfärsen.
3. Bred köttfärsröran över den gräddade varma pannkakan. Ta bort bakplåtspappret samtidigt som du rullar ihop pannkakan så hårt det går.
4. Lägg tillbaka pannkaksrullen på plåten och strö över riven ost. gratinera rullen 275*, 7-8 min. servera med finriven sallad med strimlad paprika i olika färger.
