Skolavslutning
RabarberPaj
8-10 pers
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g rabarber
3 dl gräddfil
3/4 dl florsocker med jordgubbssmak
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200*. Hacka samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, socker och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Skär rabarbern i små tärningar. Fördela rabarberbitarna i pajskalet.
2. Blanda gräddfil, florsocker, ägg och vaniljsocker. Häll smeten över rabarberna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
3. Låt pajen svalna. Servera med en klick vaniljglass.
TIPS!! Om du inte har jordgubbsflorsockret så kan du ersätta med samma mängd vanligt florsocker smaksatt med några matskedar koncentrerade jordgubbssaft.