Korv Florentine

Det är ganska spännande att prata om mat med andra, det finns ju hur mycket olika åsikter som helst och det är  ju även  mode i mat. Något som diskuteras väldigt mycket är korvens vara eller icke vara. Idag vill folk inte erkänna att de äter korv, men någon måste ju äta korven då det säljs enorma mängder. Det finns ju så många olika smaker och former, men man ska vara noga med kvalitén det finns mycket korv som inte är något att äta. I vår familj gillar vi korv men den får gärna tillagas med andra ingredienser till.

Nu ikväll har vi ätit Korv Florentine och det var såååå gott, detta måste ni verkligen prova.

Läste i receptet att Florentine betyder att det är spenat i rätten.

4 port

10 medelstora potatisar i tunna skivor
1 pkt bladspenat
1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde+1 dl mjölk

2 dl riven ost

ev 1 pressad vitlöksklyfta

5 hg falukorv i tjocka skivor
senap
2-3 skivade tomater

1 hg ost i skivor


Gör så här:

1. Krama ur den tinade spenaten och lägg den i en ugnsäker form. Ovanpå läggs potatisskivorna varvade med ost. Tillsätt ev vitlök, salta och peppra

2. Häll på vätskan och sätt formen i ugnen i ca 25 min.

3. Lägg korven ovanpå potatisen, bred på senap, lägg därefter på först tomatskivorna och sedan ostskivorna.
4. Gratinera rätten färdig tills potatisen är mjuk och rätten fått en fin färg. Servera med en sallad.

Smaklig spis!!